Tech

Wat is een led G4 fitting?

0

Lampen zijn er in alle soorten en maten. Van hanglampen tot aan stalampen natuurlijk. Maar ook als we naar de verschillende fittingen kijken, zien we dat er een hoop verschillende op de markt te verkrijgen zijn. Één daarvan is de G4 fitting. Misschien gaat er niet direct een lampje bij je branden, maar als je hem ziet herken je hem waarschijnlijk wel. Het is een soort LED-lamp. En omdat LED-lampen natuurlijk de toekomst zijn, gaan we je het graag allemaal uitleggen in deze blog. Dus benieuwd wat een G4 led fitting is? Lees snel verder.

Dit is een led G4 fitting

Een led G4 fitting is een soort steeklampje. Dat komt omdat aan het lampje twee kleine pinnetjes zitten. De afstand tot de pinnetjes is belangrijk en daarom is het goed om te kijken welke lamp je nodig hebt. Zo zijn er verschillende van deze G-lampen te komen, waaronder de G4. Je hallogeen makkelijk vervangen voor deze duurzamere G4 LED-lampen. En net zoals bij andere lampen, kun je kiezen uit verschillende extra opties. Denk aan extra warm wit licht van 2700k maar ook 2900k is mogelijk. Er zijn lampen die dimbaar zijn, gewoon warm wit en ze zijn te vervangen voor bijvoorbeeld 25W lampen of 40W lampen. Je kan kiezen tussen verschillende vormen, denk aan rond (cilindervormig), plat en spot. De mogelijkheden zijn dus eindeloos met deze lampjes.

Wil jij van gewone lampen overstappen naar LED-verlichting?

Heel goed, want LED-verlichting is duurzaam. Maar je moet wel op een aantal dingen goed letten. Zodat je geen problemen krijgt. Naast G4 fittingen, zijn er nog meer fittingen die veel voorkomen in huis. Denk aan een E27 fitting dit is de meest voorkomende. Maar ook G9, die komt vaak voor bij wandlampen, plafondlampen en leeslampjes. Houd er ook rekening mij als je bijvoorbeeld je lichten wil kunnen dimmen. Dan moet je rekening houden met het aansluitvermogen van de dimmer, de dimbaarheid van de lampen en de techniek die wordt gebruikt. Je kan daarnaast kiezen tussen 12V installatie of 230V installatie. Die eerste optie is meer veilig en heeft een langere levensduur.

Welk Lean Six Sigma niveau past mij?

Previous article

Bias Betekenis: en voorbeelden in de Media

Next article

You may also like