Geld

Wat zijn de voordelen van een creditcard en hoe vraag ik een credit card aan?

0

De gemiddelde Nederlander betaalt tegenwoordig vaker met een bankpas dan contant. Begrijpelijk, want bij betalingen met een bankpas wordt het geld van jouw rekening afgeschreven. Hierdoor hoef je niet langer contant geld op zak te hebben. Toch kun je niet altijd betalen met een bankpas. Denk niet direct dat je contant moet betalen als betalen met jouw bankpas niet mogelijk is. Nee, want je kunt namelijk ook betalen met een creditcard. Heb je niet de beschikking over zo’n kaart? Dan doe je er goed aan er eentje aan te vragen. Voordat we je vertellen hoe je een creditcard aanvraagt, gaan we eerst in op de voordelen van deze kaart.

1. Je betaalt er makkelijk en snel mee
De betaalpas van jouw bank kun je in heel Nederland gebruiken om te betalen. Ook in Europa betaal je meestal probleemloos met deze kaart. Het wordt een ander verhaal als je bijvoorbeeld naar Amerika gaat. Hier is het vaak niet mogelijk om jouw bankpas te gebruiken. Je kunt er in dat geval voor kiezen om met contant geld te betalen, maar je kunt ook een creditcard aanvragen. Een creditcard is namelijk over de hele wereld te gebruiken, ook in Nederland. Zo kun je er bijvoorbeeld mee betalen in een restaurant of hotel.

2. Jouw aankopen zijn verzekerd
Een creditcard wordt niet alleen gebruikt om in een restaurant of hotel te betalen. Nee, want veel mensen gebruiken deze kaart ook om online bestellingen mee af te rekenen. Dit heeft een reden. Koop je een product op het internet en betaal je deze met jouw creditcard? Dan is deze wereldwijd verzekerd. In de meeste gevallen is een product 180 dagen tot een jaar verzekerd tegen verlies, diefstal en schade. Daarbij komt dat er vaak ook sprake is van een aflevergarantie als je betaalt met een creditcard. Als jouw bestelling niet of verkeerd geleverd wordt, kun je de betaling terugdraaien.

3. Betalen is ook mogelijk als je even niet genoeg geld hebt
Een derde voordeel van een creditcard is dat je deze ook kunt gebruiken als je krap bij kas zit. Als je een betaling doet met deze kaart, maakt het niet uit hoeveel geld er op jouw bank staat. Staat er geen geld op jouw bankrekening? Dan kun je toch een aankoop doen met jouw creditcard. Uiteraard moet je dit bedrag wel gewoon terugbetalen, maar dit kan op een later moment. Overigens kun je het bedrag meestal ook in termijnen aflossen. Vind je het niet prettig dat jij jezelf in de schulden kunt werken? Kies dan voor een prepaid creditcard. Op deze kaart stort je zelf tegoed, waardoor je niet in de schulden komt.

Zo vraag je een creditcard aan
Ben je overtuigd van de voordelen van een creditcard? Dan wil je er waarschijnlijk zo snel mogelijk eentje aanvragen. In dat geval is het eerst zaak een geschikte creditcardmaatschappij te vinden. De kans is aanwezig dat je uiteindelijk bij Visa uitkomt. Als je weet dat deze kaart het moet worden, ben je er nog niet. Nee, want bij een creditcard van Visa aanvragen kun je namelijk uit verschillende kaarten kiezen. Voordat je de knoop doorhakt, raden wij je aan de opties eerst uitvoerig met elkaar te vergelijken. Op deze manier voorkom je dat jij straks spijt krijgt van jouw Visa aanvraag.

Het perfecte hout voor uw kachel

Previous article

Wat is het ideale moment om goud te verkopen?

Next article

You may also like