Geld

Welke kantoorruimte pas het beste bij mijn bedrijfsvisie?

0

Een fijne werkplek is enorm belangrijk voor een ondernemer. Vooral omdat je er waarschijnlijk dagelijks te vinden bent moet je je fijn voelen. Kantoorruimtes zijn er in alle soorten en maten, zo heb je flexwerkplekken, maar je hebt ook open werkruimtes en membership plekken. Omdat er allerlei verschillende plekken zijn is het goed om te kijken wat goed bij jouw plannen en bedrijfsvisie past. Waar wil jij dat je toekomstige werknemers gaan werken en wat past bij jouw onderneming?

Deze kantoorruimte past bij deze bedrijfsvisie:

Wij zetten verschillende werkplekken op een rij. Hieronder leggen wij uit bij wat voor type ondernemer het goed.

Flexwerkplek

Dit zie je toch veel in de grote steden terugkomen. Zo heb je een kantoorruimte Amsterdam bijvoorbeeld waar je dagelijks in en uit kan lopen. Dit zijn vaak gedeelde ruimtes. Je kan je inschrijven op een dag en een tijd en dan heb jij jouw eigen bureau en je eigen plek om te werken. Dit is vooral handig voor zelfstandig ondernemers die niet opzoek zijn naar vastigheid, maar af en toe een prettige plek willen om hard te kunnen werken. Zo kan je hier geen spullen laten staan en zijn ze vaak geschikt voor ondernemers die enkel vanaf een laptop kunnen werken.

Shared office

Het klinkt heel luxe, maar het gaat hier eigenlijk om een gedeelde werkplek. Een kantoorruimte huren is heel gewoon, maar hem samen met een andere ondernemer huren is nog vrij nieuw. Stel je hebt een hele grote ruimte en je werkt veel samen, maar jullie hebben je eigen ondernemingen. Waarom zou je dan niet een kantoorruimte met elkaar delen. Wanneer jij jouw eigen privacy belangrijk vindt, dan kan je toch beter opzoek gaan naar een vaste werkplek.

Werkplek met magazijn

Verhuur of verkoop jij producten, dan zal je opzoek moeten gaan naar een werkplek met magazijn. Het fijne aan deze plekken is dat er vaak ruimte is om een kantoor te bouwen. Vaak zitten deze bijvoorbeeld in een verhoging waardoor je overzicht hebt over jouw waar. Deze plekken zijn vaak wel een stuk duurder, en daarom zijn ze voor een zelfstandig ondernemer die net start vaak niet de beste keuze.

Open werkruimtes

Er zijn ook veel mogelijkheden om aan het werk te gaan zonder dat dit geld kost. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor het werken bij een plaatselijke bieb. Het nadeel is natuurlijk dat je geen vast zitplek hebt en voor overleg kan het rumoerig zijn. Wanneer jij belangrijke klanten hebt en professioneel wil overkomen dan kan je beter opzoek gaan naar een vaste ruimte. Maar werk jij zonder klantcontacten en ben je graag onder de mensen, dan zijn dit goede opties.

Wisselende kantoren

Wil jij niet altijd op hetzelfde kantoor werken, dan zijn er mogelijkheden om te wisselen van kantoor. Er zijn werkplekken die faciliteren vanuit verschillende plekken. Deze maken dan ruimtes vrij zodat jij kan wisselen wanneer je maar wil. Dit rouleer je vaak met andere ondernemingen die bij dezelfde werkplekken huren. Door vaak te wisselen van ruimte waarin je werkt wordt je creativiteit gestimuleerd. Precies wat je nodig hebt als ondernemer.

De voor- en nadelen van zonne-energie op een rij

Previous article

Wat is het ondernemingsrecht en wat doet een ondernemingsrecht advocaat?

Next article

You may also like