Handig

Zorgverzekering 2023. Dit is wat je moet weten

0

De zorgpremie in 2023 zal weer een stuk duurder gaan worden. Nederlanders zullen gemiddeld gezien ongeveer 137 euro per maand betalen voor een basis zorgverzekering. De premie zal volgend jaar stijgen naar 1649 euro. Dit zal neerkomen op een maandelijkse stijging van 10 euro in vergelijking met de huidige premie. Eerder werd gedacht dat de premie voor de basiszorgverzekering zou stijgen tot 147 euro per maand. De stijging van de premie is een stuk lager dan verwacht. Desondanks is de premie voor de zorgverzekering toch fors toegenomen.

Zorgtoeslag 2023. Wat verandert er?

De zorgpremie zal in het komende jaar flink stijgen. Dat is niet fijn om te horen natuurlijk. Gelukkig zal de zorgtoeslag volgend jaar ook meestijgen. Volgens Haagse bronnen zullen Nederlandse gezinnen maandelijks 34 euro erbij krijgen. De inkomensgrens voor de stijging van de zorgtoeslag zal liggen op een bedrag van 23.000 euro. De toename van de zorgtoeslag zal vooral een verschil gaan maken voor de mensen met lager inkomen.

Verandert het eigen risico in 2023?

Verandert het eigen risico in 2023? Het antwoord op de vraag is nee. Ook in het komende jaar zal het eigen risico gelijk blijven op 385 euro. Voor de verzekerden in Nederland zal de optie blijven bestaan om het eigen vermogen vrijwillig te verhogen naar maximaal 500 euro.

De collectiviteitskorting zal verdwijnen

Wat gaat er gebeuren met de collectiviteitskorting in 2023? Vanaf volgend jaar mogen verzekeraars in de zorg geen collectiviteitskorting meer geven op de basis zorgverzekering. Normaal Gesproken bedraagt de korting zo’n 5%. Dit percentage komt neer op ongeveer een korting van 7 euro op maandelijkse basis. Deze beslissing van het kabinet zal invloed hebben op veel Nederlanders. Circa 2/3 van de Nederlanders heeft momenteel een collectieve zorgverzekering afgesloten. Heb je op dit moment een collectieve zorgverzekering via onder andere je sportvereniging of je werkgever, dan kan het verstandig zijn om over te stappen naar een individuele polis.

Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekering?

Het hebben van een zorgverzekering is verplicht voor iedere Nederlander. Jij wilt natuurlijk kunnen profiteren van de beste zorg tegen de meest aantrekkelijke premie. Dat is logisch. Je wilt natuurlijk niet onnodig te veel betalen voor je zorgpremie. Wanneer je een zorgverzekering hebt of wilt afsluiten, is het dan ook aan te raden om zorgverzekeringen voor het komende jaar te vergelijken. Gebruik bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite, zodat je binnen enkele minuten passende zorgverzekeringen kunt vergelijken met elkaar. Kijk hierbij niet alleen naar de premie, maar ook naar de voorwaarden van uw polis.

Zijn relatiegeschenken aftrekbaar voor bedrijven?

Previous article

7 Tips voor efficiënt werken met een kilometerregistratie

Next article

You may also like