Geld

3 tips om je vaste lasten te verlagen

0

Vaste lasten beschouw je gemakkelijk als vanzelfsprekend. Zonder dat je er al te bewust mee bezig bent. En dat is zonde. Want juist op de vaste lasten valt veel te besparen. Dit biedt je de mogelijkheid om iedere maand extra te sparen of leningen af te lossen. Door onderstaande tips toe te passen, houd jij geld over.

Overstappen of oversluiten

Een van de makkelijkste manieren om direct minder uit te geven is door jouw contracten met verzekeraars en nutsbedrijven te vergelijken. Het is goed mogelijk dat je ergens anders goedkoper uit bent. Kijk ook eens kritisch naar de hypotheek als je een koophuis hebt. Er zijn diverse manieren waarop je kunt profiteren van de zeer lage hypotheekrente van dit moment. Door over te stappen van energieleverancier betaal je doorgaans een lage prijs voor de contractduur, omdat een nieuwe aanbieder een interessante welkomstaanbieding geeft. Overstappen naar een sim only abonnement scheelt ook al snel tientallen euro’s per maand. Heb jij persoonlijke leningen lopen? Daar kun je zelfs op besparen. De looptijd en rente van deze lening staat vaak vast, maar ook leningen zijn over te sluiten bij een andere kredietverstrekker tegen een lagere rente.

Onderhandelen voor korting

Misschien heb jij geen zin om over te stappen naar een nieuwe leverancier of zijn er geen gunstige voorwaarden beschikbaar. In dit geval kun je natuurlijk ook onderhandelen over je bestaande contract. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Kijk naar de aanbiedingen van concurrenten en bel jouw energieleverancier op met de mededeling dat je erover nadenkt om over te stappen. Is er korting mogelijk vanuit hun kant om jou als klant te behouden? Bekijk ook welke welkomstaanbiedingen voor nieuwe klanten er zijn. Met wat vastberadenheid lukt het je als bestaande klant meestal om dezelfde korting te krijgen.

Abonnementen opzeggen

Als je de laagste prijs betaalt voor iets dat je niet gebruikt, betaal je alsnog te veel. Neem dan ook de tijd om uit te zoeken welke abonnementen je allemaal hebt. Volgens het Nibud onderschat 91 procent van de Nederlandse huishoudens het aantal abonnementen dat ze hebben. Maar liefst de helft heeft geen idee wat deze abonnementen maandelijks kosten. Abonnementen zijn niet alleen jouw sportschool-abonnement of het abonnement op de krant, maar bijvoorbeeld ook je Spotify, Netflix en je Swapfiets. Als je iedere dag naar Spotify luistert en hier veel waarde uit haalt hoef je deze uiteraard niet op te zeggen, maar misschien merk je wel dat je er helemaal geen gebruik van maakt. Of dat je kranten veelal ongelezen in de papierbak belanden. In dit geval is het verstandiger om alleen een krant te kopen als je hier de tijd voor hebt of om een weekend-abonnement te nemen. Maak dus altijd een afweging tussen de prijs en de mate van gebruik.

5 goede redenen om naar Zeeland te verhuizen

Previous article

Hoe kan je snel geld verdienen online?

Next article

You may also like