GezondWerk & School

De voordelen van elektrisch fietsen naar je werk

0

8 uur s’ochtends en jouw ritje naar kantoor kan beginnen. Je racet langs alle fietsers die buffelen om vooruit te komen met deze harde tegenwind. Waar zij het zweet op hun voorhoofd hebben staan kom jij geheel op tijd en fris en fruitig op de werkvloer aan. Jij fietst ze namelijk fluitend voorbij op een elektrische fiets! Naast deze voordelen zijn er nog meer redenen waarom jij op de e-bike naar je werk moet gaan. In deze blog lees je alle voordelen van de e-bike.

Tijd & geld besparen

Door de e-bike te pakken naar je werk vermijd je alle files en vertragingen in het openbaar vervoer. Uit onderzoek is gebleken dat voor 27% van het woon-werkverkeer een elektrische fiets sneller is dan de auto. Met een e-bike ben je altijd gegarandeerd van een correcte reistijd en kom jij dus nooit meer te laat aan op kantoor door hinder in het verkeer. Maar ook s’ avonds hou je tijd over; je bent namelijk ook eerder thuis. Naast dat je tijd overhoudt om leuke dingen te doen bespaar je ook nog eens geld ten opzichte van de auto. Als je op de fiets je woon-werkverkeer aflegt laat je natuurlijk de auto staan. De oplaadkosten voor de accu van de elektrische fiets zijn ongeveer € 0,18 per 100 kilometer. Een zuinige benzineauto is bijna 40 keer duurder. Op deze manier heb je de aanschaf van een elektrische fiets zo terug verdiend.

Productiever op je werkplek

Nu je eenmaal op je werk bent aangekomen, kun je ook een heel stuk productiever zijn. De beweging op de fiets zorgt ervoor dat je hersenactiviteit gestimuleerd wordt. Een minimale inspanning is al goed voor een gezonde hersenactiviteit. Door de inspanning krijg je ruimte in je brein en kun je beter focussen. Als je met regelmaat beweegt heeft dit een positief effect op je hart, longen en spieren. Regelmatig fietsen vermindert daarnaast het risico op stress en ziekte. Je kunt deze effecten niet vergelijken met de effecten van het gebruik van een normale fiets. Maar als je het vergelijkt met het gebruik van een auto, heb je al een flinke slag gemaakt.

Dat ritje naar kantoor kan je makkelijk weg trappen want bijna de helft van de Nederlanders woont op minder dan 15 kilometer van hun werk. Dit is het ideale moment om te beginnen. Kom uit die auto en ga e-biken! Jouw elektrische fiets kopen? Bekijk de mogelijkheden bij Stella: De grootste e-bike specialist van Nederland.

Verduisterende gordijnen, meer dan alleen een gordijn  

Previous article

Welk Lean Six Sigma niveau past mij?

Next article

You may also like