Werk & School

Led Verlichting iets voor jouw bedrijf? 5 Tips

0

Het gebruik van LED verlichting is de laatste jaren steeds populairder geworden. Je kent het misschien van billboard of LCD schermen, ook in huis wordt steeds vaker LED verlichting gebruikt. LED verlichting is namelijk een vrij betaalbare vorm van verlichting en ook nog eens heel erg duurzaam. Benieuwd of LED verlichting misschien wel verstandig is voor jouw bedrijf? Wij zetten vijf tips voor je op een rij.  

Tip 1: Weet wat LED verlichting inhoudt

Allereerst is het handig om te weten waar LED precies voor staat. LED is een afkorting voor Light Emmiting Diode, oftewel een diode die licht uitstraalt. Een diode is een stukje materiaal waar stroom zich doorheen kan vervoeren. Eén LED lampje geeft niet zo heel veel licht af, maar door meerdere LED lampjes bij elkaar te plaatsen krijg je wel een heldere lichtbron, zonder dat het veel stroom kost.

Tip 2: Ken de voor- en nadelen van LED verlichting

Wat zijn de grootste voordelen van LED tl verlichting? Nou, LED lampen hebben een hele lange levensduur en stralen redelijk weinig warmte uit – je zal je er niet zo snel aan verbranden. Fijn en veilig, dus. Ook kunnen LED lampen tot wel 25 keer langer mee dan reguliere gloeilampen. 

Het allergrootste voordeel van LED verlichting is dat het een heleboel energie bespaart.

Tip 3: Check de branduren

Het allergrootste voordeel van LED verlichting is dat het een heleboel energie bespaart. De levensduur van een gloeilamp is 1.000 in branduren, wat relatief kort is in vergelijking met een spaarlamp (10.000 branduur). Vergelijk je het echter met LED verlichting dan zijn gloei- of spaarlampen hier helemaal niets bij, want LED verlichting heeft een levensduur van 100.000 branduren.

 Tip 4: Handige extra’s 

Naast de lange levensduur van LED verlichting zijn er ook een hoop andere voordelen. Denk aan veel verschillende kleuropties en de mogelijkheid om het licht te dimmen. Met LED kun je alle kanten op!

Tip 5: Verduurzaam ook op andere terreinen

Natuurlijk is het super goed en duurzaam wanneer je als bedrijf overstapt naar LED verlichting, maar er zijn nog veel meer manieren om als bedrijf te verduurzamen. Denk aan het scheiden van afval, het vermijden van plastic en papieren koffiekopjes etcetera.

Video downloaden van Facebook: hoe werkt dat?

Previous article

Drie manieren om aan een baan te komen

Next article

You may also like