Geld

Wat kan de KKC-regeling voor je bedrijf betekenen?

0

De coronacrisis heeft behoorlijk wat invloed op het bedrijfsleven. Zo zijn er bedrijven die hun deuren noodgedwongen moeten sluiten, terwijl andere ondernemers flink minder omzet draaien. Wordt jouw bedrijf ook (hard) getroffen door corona? Dan heb je mogelijk moeite om het hoofd boven water te houden. Om jouw bedrijf na de crisis door te kunnen zetten, kun je mogelijk wel wat extra financiën gebruiken. De regeling Kleine Kredieten Corona (KKC) biedt in dat geval mogelijk uitkomst. Heb je nog niet eerder van de KKC-regeling gehoord? Wij vertellen je hier wat deze regeling voor jouw bedrijf kan betekenen.

Financiële tegenslagen opvangen met KKC-regeling
Ondervind je als ondernemer gevolgen van de coronacrisis? Dan kun je de een KKC-lening aanvragen. Deze lening is bedoeld om financiële tegenslagen als gevolg van corona op te vangen. Het is overigens niet zo dat ieder bedrijf een beroep kan doen op deze regeling. Nee, want de KKC-lening is in het leven geroepen voor ondernemingen uit het segment kleinbedrijf. Via deze regeling kunnen zij maximaal 50.000 euro lenen. Dit geld helpt jou mogelijk om aan bepaalde betalingsverplichtingen te voldoen.

Niet voor ieder kleinbedrijf
Valt jouw onderneming binnen het segment kleinbedrijf en ondervind je financiële gevolgen door de coronacrisis? Denk dan niet direct dat je de KKC-regeling aan kunt vragen. Nee, want deze zakelijke lening wordt niet aan ieder kleinbedrijf verstrekt. Er is namelijk een aantal voorwaarden opgesteld waar je aan moet voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld klant zijn bij ABN AMRO, Rabobank, ING, SNS, KNAB, Regiobank of New10. Ook moet jouw bedrijf het afgelopen jaar winst hebben gemaakt en moet de omzet hoger dan 50.000 euro liggen. Andere belangrijke vereiste om krediet corona aan te vragen is dat jouw bedrijf voor 1 januari 2019 opgericht moet zijn.

KKC-regeling of zakelijke lening?
Een KKC-regeling is een zakelijke lening. Daarom denken veel ondernemers dat deze twee leningen hetzelfde zijn. Toch is dit niet het geval. Zo is een KKC-lening specifiek bedoeld om financiële gevolgen van de coronacrisis op te vangen, terwijl een reguliere zakelijke lening bedoeld is om te investeren in groei. Voordat je kiest voor een KKC-lening of een zakelijke lening, wil je waarschijnlijk weten welke van de twee het beste bij jouw bedrijf past. Dit hangt af van de gevolgen die je ondervindt door de coronacrisis. Zijn deze (behoorlijk) groot? Kies dan voor de KKC-lening. Zoek je geld om een langlopende investering te financieren? Dan kun je beter een zakelijke lening aanvragen.

Hoe ziet de KKC-regeling er uit?
Voordat je besluit een KKC-regeling aan te vragen, wil je ongetwijfeld weten hoe deze financiering er precies uitziet. Je leent immers geld en dat moet je terugbetalen. Dit doe je bij een KKC-lening in maandelijkse termijnen. Toch begin je bij deze regeling niet direct met aflossen. De eerste twaalf maanden zijn namelijk aflossingsvrij. Je betaalt dan alleen rente en gaat pas na een jaar aflossen. Net als bij een reguliere zakelijke lening moet je ook een KKC-lening binnen 5 jaar aflossen.

Omdat de KKC-regeling een lening betreft, krijg je ook te maken met rente. Bij deze regeling ligt de rente gedurende de gehele looptijd tussen de 3% en 4%. Hoe het kan dat dit percentage zo laag is? Doordat de overheid garant staat voor de KKC-regeling. Geld lenen is hierdoor goedkoper dan wanneer je dit via een reguliere zakelijke lening doet.

Een make-over voor je woonkamer!

Previous article

Hoe houd je bij hoeveel iedereen rijdt?

Next article

You may also like